Mistrzowie Kuchni: Wiesław Bober

Wiesław Bober należy do wąskiego grona najlepszych i najbardziej doświadczonych szefów kuchni w Polsce.

Gotował dla artystów, ludzi świata polityki oraz Miss World.

Doskonały kucharz – pomysłodawca, organizator, juror, trener oraz laureat wielu konkursów kulinarnych.

W pabianickim Hotelu Fabryka Wełny, w którym pracuje od 2015 r. stworzył autorskie miejsce – Restaurację Wzorcownia by Wiesław Bober. To miejsce na światowym poziomie z wyjątkową atmosferą, eleganckim wnętrzem i przede wszystkim doskonałym jedzeniem. Współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni organizacji skupiającej najlepszych szefów kuchni w Polsce.

Występował wielokrotnie w programach telewizyjnych.

Pomysłodawca i organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Wiesław Bober_Restauracja Wzorcownia w Pabianicach

Za swoje dokonania kulinarne został doceniony i wielokrotnie nagradzany:

– Szef Kuchni Roku 2016 r.

– Statuetka Hermesa – kategoria restauracja hotelowa

– 100 Best Restaurant – czterokrotnie nagrodzony

– Człowiek Sukcesu 2016

– Kucharz Roku 2018

– Twórca Luksusu 2018

– Złoty Widelec w kategorii najlepsza restauracja hotelowa

– Ambasador Marki Złotego Widelca

– Członek loży ekspertów Ogólnopolskiego Programu promocyjnego „Doceń polskie”

– Ambasador marki produktów Spółdzielni Mleczarskiej Gostyń od 4 lat.

Produktów Spółdzielni używa w swojej kuchni i promuje podczas konkursów i licznych pokazów kulinarnych.

Z wielką radością chcemy ogłosić i zaprosić Państwa na I Ogólnopolski Konkurs z Łowienia i przyrządzania karpia, który odbędzie się w malowniczym hotelu położonym w sercu Mazur Zachodnich z dala od aglomeracji.

Wydarzenie będzie miało miejsce 21-24 kwietnia 2023 w Pałacu Mortęgi Hotel & SPA****

Konkurs kierowany jest do kucharzy na co dzień pracujących w restauracjach, restauracjach hotelowych oraz do uczniów szkół gastronomicznych.

Uczestnicy będą musieli złowić oraz przyrządzić karpia złowionego ze Stawu Mortęskiego.

W jury zasiądą kucharze o międzynarodowym pochodzeniu.

Pałac Mortęgi Pałac Mortęgi, sala restauracyjna

Michal Karas

Autor

Michal Karas

Polecamy

Powiązane Artykuły